Home

Tour

Repertoire

Video

Facebook

Contact

Page in English

 

Show

2020

 

28.29.

febr

MF

oppdatert 29.12.2019 

Special Guest Eirik Søfteland

 

 

SPECIAL GUEST 28. februar EIRIK SØFTELAND

 

OLIVERS LAST SHOW 28. og 29. februar 2020.

 

 

PURPLE HEEP er et rockeband som har eksistert siden 2002.

Bandet har hentet alle sine låter fra Deep Purple og Uriah Heep, både fra de gode gamle utgivelsene som Machine Head, Burn, Demons and Wizards og nyere som Perfect Strangers fra 1984.

Hovedtyngden av repertoaret er hentet fra 70 tallet. Både Deep Purple og Uriah Heep var aktive fra slutten av 1960 og spiller enda konserter over hele verden.

Alle kjenner det kjente temaet fra Smoke On The Water, Child In Time og Lazy med sin intense hammond-intro, gitarsoloer og skrikende vokal.  Soldier Of  Fortune og July Morning har blitt danset til i mange ti-år. I all denne musikken er det rikelig med rom for improvisasjoner både på gitar, orgel og trommer. Alt dette får du høre på  Purple Heep sine konserter.

OPPVARMINGSBAND Purple Heep spiller over hele landet og har varmet opp for Nazareth, Dr.Hook og Wig Wam, og kjørt nattrock etter DP-konserter.

Video YouTube

 

OLIVER WEERS har vert med som vokalist etter at Dagfinn Knoph sluttet i 2016. Oliver bor i København og svipper til Norge med fly så snart det er spillejobb på gang. Oliver har en meget god stemme - særlig på Coverdale-låter. Oliver er ellers engasjert med selvlaget musikk i egne band, og medlem i prosjektet Opera On The Rocks Han spiller også fast med det danske tributebandet Deep Purple Jam. Han har tidligere produsert musikk til egne rockeplater, blant annet med musikere fra Whitesnake.

På Hammondorgel har vi KRISTIAN RYLAND, som har vert med siden starten. Han er den yngste av oss og er en stor beundrer av John Lord og Ken Hensley. Kristian sitter inne med mange detaljer vedr. låter og musikalske spesfindigheter.

REINO A. SMÅLAND på gitar - er med i Frigaard og tidligere Ladyshave Experience. Reino er en meget god gitarist som fikser utfordringene og gir et godt driv.

BJARTE SKINTVEIT, også med siden starten - spiller bass og har mange års erfaring innen ulike musikkgenre. Han eier og kjører bandbussen, har kontroll over spillejobber, gjør opptak og holder kontakt med arrangører. Han er også aktiv i, noe så fjærnt fra rock som, Alverflaten Jazzband.

JAN THUE tok i 2008 over trommestikkene etter RAGNAR EKNES. Jan var tidligere med i Nobody`s Business Bluesband. Jan holder oss i gang rent rytmisk, noe som han fikser meget bra. Jan er veldig god teknisk og sitter inne  med mange av Ian Paice sine rytmer.

LITT OM PURPLE HEEP:

DAGFINN KNOPH var med som vokalist fra starten, og gitarist fra 2005. Dagfinn er en kvalitet av de sjeldne - med en meget god stemme midt - i blinken for denne musikken. Dagfinn trakterte både vokal og gitar nærmest perfekt, noe som i denne musikken er en stor utfordring rent rytmisk.

De tre første årene var TERJE IO med på gitar. Etter hvert som han fikk mindre tid til musikken, tok Dagfinn over gitarspillinga, noe som til tider er svært krevende når en også synger.

På samme måte som både DP og UH, skiftes det også her i vokalrekken. Fra 2016 beslutter Dagfinn å gi seg i Purple Heep, da han ønsket å jobbe mer med egne låter. Purple Heep fikk da inn to nye - REINO A. SMÅLAND på gitar og det inngås et samarbeide med Oliver Weers, som i 2016 blir med som gjestevokalist. I god Deep Purple stil skulle vel det bli starten på "Purple Heep MK4" Bandet er nå også tilbake til 5 medlemmer - samme som både DP og UH har.

Lydproduksjon har blant andre TERZZ LYD og Eirik Paulsen stått for. Det er ellers flere og flere arrangører som tilbyr egen lydproduksjon, så vi reiser sjelden med egen lydmann. Alle video/lyd opptak har vi produsert selv.

Madam Felle har etter hvert blitt vår favorittscene og vi tar 3-4 jobber der pr år. Der er "stinn brakke" og som regel lang kø for å komme inn. Mye av billettene blir forhåndssolgt på Billettservice. Vi tar selvfølgelig jobber andre steder i landet - så ta bare kontakt...

Kontakt Purple Heep:

Booking: Masterkey Music Management tlf.: +47 907 34 980

Teknisk backline og PA:

Bjarte +47 450 66 764, e-post - bjarte@purpleheep.com

Webansvarlig: bjarte@purpleheep.com

FacebookGruppe

Facebook Side

Video YouTube

 

 

 

     
         

Oliver Weers - vokal

Kristian Ryland - keyboard, Hammond, synth, koring

Reino A. Småland

Jan Thue - trommer

Bjarte J. Skintveit - bass

 

Google

TILBAKE TIL TOPPEN

webansvarlig:bjarte@purpleheep.com