Home

Tour

Repertoire

Video

Facebook

Contact

Page in English

 

Show

2022

29. og 30. april, Bergen/ Madam Felle

 

6. mai, Tribute festival Stavanger

 

25. juni Oslo/Herr Nilsen

 

16. des

Tribute festival Bergen

oppdatert 23.03.2022

Purple Heep har siste 2 år fått avlyst mange av sine konserter på grunn av korona, men har likevel kommet godt igang med Eirikur som vokalist og frontfigur. Det ble et skifte i besetningen denne vinteren og Fritz Arild Aga kom inn som ny bassist. Nå når utelivet våkner opp for fullt så ser vi frem til å delta på tributefestivalene som skal arrangeres i de største byene.

 

PURPLE HEEP er et rockeband som har eksistert siden 2002.

Bandet har hentet alle sine låter fra Deep Purple og Uriah Heep, både fra de gode gamle utgivelsene som Machine Head, Burn, Demons and Wizards og nyere som Perfect Strangers fra 1984. Bandet er kjent for sin intensitet på scenen og gode gjengiving av orginalene.

Hovedtyngden av repertoaret er hentet fra 70 tallet. Både Deep Purple og Uriah Heep var aktive fra slutten av 1960 og spiller enda konserter over hele verden.

Alle kjenner det kjente temaet fra Smoke On The Water, Child In Time og Lazy med sin intense hammond-intro, gitarsoloer og skrikende vokal.  Soldier Of  Fortune og July Morning har blitt danset til i mange ti-år. I all denne musikken er det rikelig med rom for improvisasjoner både på gitar, orgel og trommer. Alt dette får du høre på  Purple Heep sine konserter.

OPPVARMINGSBAND Purple Heep spiller over hele landet og har varmet opp for Nazareth, Dr.Hook og Wig Wam, og kjørt nattrock etter DP-konserter.

Video YouTube

EIRIKUR HAUKSSON er med som vokalist fra 2020. Eirikur er en islandsk heavy metal-sanger. Han har deltatt i Eurovision Song Contest flere ganger for både Island og Norge. Han har bodd i Norge siden 1988 og sunget i flere band - vi kan nevne Just 4 Fun, Start, Drysil, Aunt Mary, Artch, Magic Pie, Kerrs Pink. Må særlig nævne deltakelse i bandet Live Fire som i flere år hadde med den legendariske Uriah Heep låtskriver og musiker Ken Hensley. Eirikur har en meget passende stemme til musikken som vi fremfører, og samtidig er han en erfaren frontfigur med et solid rockeimage.

Dette fører Purple Heep videre mot nye høyder, og flere show står på plakaten.

På Hammondorgel har vi KRISTIAN RYLAND, som har vert med siden starten. Han er den yngste av oss og er en stor beundrer av John Lord og Ken Hensley. Kristian sitter inne med mange detaljer vedr. låter og musikalske spesfindigheter.

REINO A. SMÅLAND på gitar - er med i Frigaard og tidligere Ladyshave Experience. Reino er en meget god gitarist som fikser utfordringene og gir et godt driv.

JAN THUE tok i 2008 over trommestikkene etter RAGNAR EKNES. Jan var tidligere med i Nobody`s Business Bluesband. Jan holder oss i gang rent rytmisk, noe som han fikser meget bra. Jan er veldig god teknisk og sitter inne  med mange av Ian Paice sine rytmer.

BJARTE SKINTVEIT, var med å starte bandet og spilte bass frem til 2022. Han eier og kjører bandbussen, har kontroll over spillejobber, gjør opptak og holder kontakt med arrangører. Selv om Bjarte ikke står på scenen lenger så er han teknisk medhjelper og reisemanager.

FRITZ ARILD AGA ble med som bassist i 2022. Han spilte tidligere i Nobody`s Business Bluesband sammen med Jan Thue.

DAGFINN KNOPH var med som vokalist fra starten, og gitarist fra 2005. Dagfinn er en kvalitet av de sjeldne - med en meget god stemme midt - i blinken for denne musikken. Dagfinn trakterte både vokal og gitar nærmest perfekt, noe som i denne musikken er en stor utfordring rent rytmisk.

OLIVER WEERS fra København var med som vokalist etter at Dagfinn Knoph sluttet i 2016 og frem til 2020. Oliver sin stemme passet godt til denne musikken og var en god frontfigur de årene han var med. Oliver er kjent fra prosjektet Opera On The Rocks og har flere plateugivelser bak seg.

De tre første årene var TERJE IO med på gitar. Etter hvert som han fikk mindre tid til musikken, tok Dagfinn over gitarspillinga, noe som til tider er svært krevende når en også synger.

På samme måte som både DP og UH, skiftes det også her i vokalrekken. Fra 2016 beslutter Dagfinn å gi seg i Purple Heep, da han ønsket å jobbe mer med egne låter. Purple Heep fikk da inn to nye - REINO A. SMÅLAND på gitar og det inngås et samarbeide med Oliver Weers, som i 2016 blir med som gjestevokalist. I god Deep Purple stil skulle vel det bli starten på "Purple Heep MK4" Bandet er nå også tilbake til 5 medlemmer - samme som både DP og UH har.

Lydproduksjon har blant andre TERZZ LYD og Eirik Paulsen stått for. Det er nå flere og flere arrangører som tilbyr egen lydproduksjon, så vi reiser sjelden med egen lydmann. Alle video/lyd opptak har vi produsert selv.

Madam Felle har etter hvert blitt vår favorittscene og vi tar 3-4 jobber der pr år. Der er "stinn brakke" og som regel lang kø for å komme inn. Mye av billettene blir forhåndssolgt på Billettservice. Vi tar selvfølgelig jobber andre steder i landet - så ta bare kontakt...

Kontakt Purple Heep:

Booking: Masterkey Music Management tlf.: +47 907 34 980

Teknisk backline og PA:

Bjarte +47 450 66 764, e-post - bjarte@purpleheep.com

Webansvarlig: bjarte@purpleheep.com

FacebookGruppe

Facebook Side

Video YouTube

 

 

 

     
         

Oliver Weers - vokal

Kristian Ryland - keyboard, Hammond, synth, koring

Reino A. Småland

Jan Thue - trommer

Bjarte J. Skintveit - bass

 

Google

TILBAKE TIL TOPPEN

webansvarlig:bjarte@purpleheep.com